Castel Transilvania – impresii și prețuri

articol scris de Ioana Manciu

Weekendul trecut am făcut un altfel de circuit în Maramureș: circuitul piscinelor. Cineva din Baia-Mare spunea că „ne-au invadat clujenii”. Păi normal – dacă aveți pisicine așa frumoase și ieftine! Dar nu e totul roz, nici la voi! Hai să vedem ce am observat, ce ne-a plăcut și la ce să fiți atenți când mergeți acolo.

Prima piscină pe care am văzut-o e la Castel Transilvania, o locație de 4 stele. A fost inclusă în topul celor mai frumoase piscine din România de blogul Călător în bascheți și am fost curioasă să o încerc.

Am condus 3 ore din Cluj (plecare la 7:15 dimineața) cu soarele în față. La ora 10:15 eram acolo. În parcare doar boliduri, eu cu a mea buburuză, am parcat pe stradă. Era deja plin. Nu a fost nevoie să ne facem rezervare, și am plătit doar 30 de lei. Am ajuns exact la timp ca să ne găsim șezlonguri unul lângă altul.

Ambianța

✔️ bar cu acces din piscină, în România am mai văzut asta doar la Therme în București
✔️ muzică extrem de bună, mixuri chill, ultimele hituri
✔️ zona de șezlonguri VIP, un baldachin = 150 lei
✔️ mult fier forjat și lemn, materiale de calitate în fiecare zonă a hotelului
✔️ zona verde cu șezlonguri, zona de umbrele, un lac artificial cu pești portocalii și nuferi, un foișor din piatră îmbrăcat cu iederă
✔️ ciubăr cu apă sărată de la Ocna Șugatag
✔️ vestiare și toalete pentru femei (cu mini necessaire free for use – creme, absorbante etc)

Oamenii

N-am văzut demult o așa clientela selectă într-un singur loc. Majoritatea oamenilor erau la 35-40 de ani, dar arătau de 20 de ani. Adică toți lucrați la sală. Femeile, se îngrijesc frate! Și aveau și copii! Și citeau și cărți. Am fost fericită să văd că toate și-au prins părul în coc sau în coadă! Și pe când voiam să spun că erau și civilizate, o tipă care-și făcuse poze la un Bachellorete Party, a intrat cu claia întreagă în bazin. Că nah, cineva trebuia să echilibreze tot bun simțul dinainte. Chiar și așa, apa din piscină a fost extrem de curată, și s-a păstrat așa până la finalul zilei.

Mulți copii. E o piscină potrivită și pentru ei, pentru că au loc de joacă, tobogane și apă potrivită înălțimii lor. Toți oamenii erau liniștiți, nu sărea nimeni în piscină și nu era nici un grup gălăgios.

Barul

Barul este highlight-ul locației

✔️ personalul super amabil. Barmanul ne-a servit cu ciocolată din partea casei, dar poate doar pentru că eram gagici;
✔️ prețuri similare cu ce găsești la terasele din Cluj;
✔️ un cocktail cu alcool 23 de lei, unul fără alcool 13 lei, Irish coffee 17 lei;
✔️ băuturile se servesc în pahare de sticlă. Puțin periculos ca să nu zic împotriva legii.

Restaurantul

Toate bune și frumoase până am ajuns aici. Pe terasă, erau mai multe ajutoare de chelner decât chelneri. Am așteptat 30 de minute pentru mâncare, chelnerița ne-a întrebat de două ori ce dorim, a venit la masă cu 3 porții apoi a adus-o și pe a 4-a. Smântâna și pâinea au venit când ciorba era deja rece, dar și-au recunoscut greșeală și au înlocuit-o, la cererea nervoasă a mamei.

Era full house și patronul se plimba pe-acolo, dar nu punea mâna să ajute la servire. N-am înțeles asta niciodată: de ce patronii nu se implică să-și ajute personalul în orele de vârf?

✔️ 35 de lei un prânz (aripioare și cartofi wedges)
✔️ 10 lei o ciorbă
✔️ sos gorgonzola – 7 lei. Ăsta a fost scump, la cât de mic era.

Acestea fiind spuse, vă las să decideți singuri dacă v-ar plăcea o astfel de experiență. Nouă ne-a plăcut la Castel Transilvania, all in all, și ne bucurăm că am fost pe-acolo.


Trimite prietenilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

June 2020
MTWTFSS
« Aug  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930